mandag 28. september 2009

Oppaskoffen #1


Oppaskoffen #1, en lang teaser from Oppaskoffen Ålesund on Vimeo.

Her, for deg som ikke kunne komme: En knapt fem minutter lang teaser med overdreven bruk av saktefilm, umotivert bilkjøring, og i midten der, hvis du ikke har glidd helt bort i lyden av The Uglysuit og Brownblue's Passing - et glimt av Oppaskoffen #1. Mer en stemning enn en reportasje, javisst.

For hva skjer når 15 fremmede møtes i et rom, med stort sett ingenting annet til felles enn en lyst og trang til å skrive? Sjelden har det lagt så godt til rette for pinlige stillheter, men nei - Oppaskoffen #1 er avviklet med bravur. Hva vi gjorde? Vi snakket om hvor vi vil. Om hvorfor vi skriver. Om en by som ikke har mye å by på i avdelingen gå ut og ta en øl og se/høre noe litteraturgreier. Om hva vi kan gjøre for å forandre det.

Slik det ligger an nå, blir Oppaskoffen en halvdel skrivegruppe og en halvdel litterær salong ute i det offentlige (fint begrep, er det ikke? takk til journalist Gry som plumpet ut med da Oppaskoffen ble intervjuet av SMP. En litt misvisende bildetekst, overdreven personfokus, men finfint likevel.) Oppaskoffen blir litt for alle, og litt for deg som bare vil skrive.

Hvis alle som har sagt jeg hadde tenkt å komme, jeg kommer neste gang, faktisk kommer neste gang, må vi ha et større rom. Verdens Triveligste Rom på Ta det Piano er nesten for lite allerede. Likevel, planen er å møtes igjen allerede torsdag 8. oktober, samme tid, samme sted, for å ikke miste tråden. Vi får heller jenke på intimsonen. Fremdeles åpent for alle. Sist var vi femten stykker i alderen 17-70. Noen limerickmestere. Noen skuffepoeter. Noen med konsulentuttalelse fra Samlaget i bagasjen. Noen desillusjonerte skrivere. Alle med ønske om å skrive mer. Alle med en aura av gjennomført trivelighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter: