fredag 23. september 2011

Tonight only: Bokdisko #1 - Anders Bortne

Hva er en bokdisko? Er det egentlig annet enn en unnskyldning for å snakke med en trivelig fyr på en scene, og så ha fest etterpå? Er det egentlig mer enn penere innpakning av det vi nordmenn liker å gjøre hver helg, gå ut på byen, høre etter hvem som spiller den fineste musikken, gå inn, kle av seg den våte jakka, hilse dit ja, hvem var det igjen? Kjøpe en øl, slå av en prat. Eller bare stå i hjørnet, litt villfaren, ikke kjenne så mange som de andre åpenbart gjør, helt til det går av seg sjøl, til ølet smelter litt av isen -

- og for en perfekt inngang til å introdusere Anders Bortne, kveldens main man! Anders har spilt i Whopper, Kåre João, Corado, og skrevet tre bøker. Den siste heter Ismannen. Det gir norske journalister mange billige tittelpoeng. Men de har også kastet terningen, som har landet på femmeren, og det er, sånn helt nøkternt sett, fortjent.

Ismannen er en historie, først og fremst det, en god historie, om sjetteklassingen Marius (visste du at Anders egentlig heter Anders Marius? Neivel? Gratis portrettintervju-tips der.) som vokser opp med Ismannen som far. Ismannen er verdensrekordholder i alt som er kaldt. Anders fikk idéen etter å ha sett en dokumentar om den ekte ismannen.

Fredag 23. september forteller han om boka på Ta det Piano i Ålesund. Han leser litt. Blir spurt om forskjellig. Og så, vips, blir han DJ. Og da er det bokdisko. Anders spiller de sangene han helst vil høre når han kommer regnvåt inn fra gata og legger fra seg jakka og hilser hit og dit. Det blir bra. Det blir kanskje best hittil.

Fredag 23. september klokka 21.
Ta Det Piano
Ålesund

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter: